071 - 341 23 81 info@zwartjes-bv.nl

Service en onderhoud

Service

Het vaak intensieve gebruik van een carrosserie veroorzaakt slijtage. Carrosseriebedrijf Zwartjes onderhoud en repareert versleten of beschadigde onderdelen. Periodieke keuringen zorgen ervoor dat er preventief gehandeld kan worden en dat de veiligheid gewaarborgd blijft.

Door intensief gebruik van hydraulische systemen, treed er slijtage en beschadigingen op. Deze worden door Carrosseriebedrijf Zwartjes moeiteloos gerepareerd. Om de veiligheid te waarborgen, worden hydraulische installaties periodiek gekeurd. Regelmatig controleren en onderhouden van de laadklep is volgens de Arbo-wet verplicht. Minimaal één keer per jaar dient een laadklep te worden gekeurd. Dat kan aan de hand van het RAI/FOCWA LPK Keurmerk (Laadkleppen Periodieke Keuring).

Wanneer er door ouderdom of schade een chassis onbruikbaar is geworden, kan de carrosserie overgezet worden op een nieuw chassis. Carrosseriebedrijf Zwartjes plaatst dan de oude carrosserie op een nieuw chassis. Bij het overzetten is er dan tevens de mogelijkheid tot het opknappen en/of aanpassingen aanbrengen aan de oude carrosserie. Het overzetten van laadkleppen behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Mochten er onderweg toch storingen optreden dan wordt één van onze servicebussen ingezet en zorgt carrosseriebedrijf Zwartjes ervoor dat u gerepareerd en veilig thuis komt.

APK/LPK

Voor alle voertuigen die zwaarder zijn dan 3.500 kilo geldt een jaarlijkse keuringsplicht. Dit geldt alleen voor voertuigen van na 1 januari 1960, omdat voertuigen van vóór 1960 zijn vrijgesteld van de APK-plicht. Zwartjes BV is gecertificeerd voor de APK en LPK keuringen. Onze vestiging is uitstekend geoutilleerd voor het uitvoeren van deze keuringen. Los van de wettelijke verplichtingen tot een jaarlijkse keuring kan regelmatige controle van uw trailer, truckbak of aanhangwagen leiden tot langere levensduur.

Eventueel ontdekte tekortkomingen kunnen in onze reparatieafdelingen direct verholpen worden.

 

  • APK en LPK keuringen kunnen door Zwartjes snel verzorgd worden
  • De tarieven zijn beslist concurrerend
  • De service en reparatieafdelingen staan ook voor u klaar

Certificaten

Zwartjes BV verzorgt en levert de carrosserieën met de door u gewenste certificaten.